Jesteś tutaj: Budynie, galaretki AGAR - AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 G - AMYLON
AGAR - AGAR BEZGLUTENOWY BIO 10 G - AMYLON
- Opis
- Komentarze
- Zapytaj o produkt
- Poleć znajomemu
Opis
SKŁADNIKI
agar* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Do kremów, polew, budyni, galaretek do ciast i dań z galaretą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 700 kJ/167 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 0,4 g
w tym cukry: 0,4 g
Białko: 0 g
Sól: 1,25 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g agaru rozpuścić w 1 litrze zimnej wody i w razie potrzeby dosłodzić. Gotować przez 3 minuty ciągle mieszając. Po ugotowaniu lekko ostudzić. Wlać do formy i pozostawić do zestalenia w lodówce. Agar można przygotować z sokiem owocowym lub z innym sokiem.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
PRODUCENT - NAZWA I ADRES: AMYLON A.S., SVERMOVA 117, 580 36 HAVLICKUV BROD
KRAJ PRODUCENTA: Czechy