MĄKA Z ŻOŁĘDZI BEZGLUTENOWA BIO 500 g - DARY NATURY
- Opis
- Komentarze
- Zapytaj o produkt
- Poleć znajomemu
Opis
SKŁADNIKI
żołędzie* (100%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mąkę żołędziową można wykorzystywać jako uszlachetniający dodatek do mąki zbożowej w proporcji 2/3 mąki zbożowej i 1/3 mąki żołędziowej i wypiekać chleb, bułki, ciasteczka oraz inne wyroby.
Można ją wykorzystać także do wszystkich dań gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową np. jako dodatek do makaronu, omletów z jaj, placków ziemniaczanych (dodając do 2/3 tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi).
Tabela wartości odżywczych
Wartość energetyczna w 100 g produktu: 322 kcal / 1 355 kJ Sód 17 mg / kg* Potas 4 500 mg / kg* Fosfor 730 mg / kg* Wapń 740 mg / kg* Magnez 340 mg / kg* Błonnik 16,8 % Białko 4,1 % Kwasy tłuszczowe 5,1 % Sole mineralne 1,2 % Węglowodany 72,8 %
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu