SOS SOJOWY SHOYU ŁAGODNY BIO 500 ML - LIMA
- Opis
- Komentarze
- Zapytaj o produkt
- Poleć znajomemu
Opis
SKŁADNIKI
woda, SOJA*, PSZENICA*, sól morska, alkohol*, Aspergillus oryzae (*składniki ekologiczne)
OPIS
Sos Shoyu charakteryzuje się lekkim alkoholowym posmakiem - jest to wynik fermentacji PSZENICY. W związku z tym nadaje się do dłuższego gotowania, najlepiej dodać go pod koniec przygotowania posiłku, aby sos nie utracił charakterystycznego aromatu. Shoyu doskonale komponuje się z piklami, w potrawach z woka, z ryżem, makaronem, sushi, sashimi i duszonymi warzywami.
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 254 kJ / 61 kcal
Tłuszcz - 0,10 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 4,90 g
w tym cukry - 0 g
Białko - 9,60 g
Sól - 14 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w temperaturze max. 7°C i spożyć w ciągu 2 miesięcy.