Wybierz: PL DE
Jesteś tutaj: BEZ GLUTENU BUDYŃ MORELOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 G - AMYLON

BUDYŃ MORELOWY BEZGLUTENOWY BIO 40 G - AMYLON

Przepraszamy, ale ten produkt jest teraz niedostępny. Skontaktuj się z nami i zapytaj, kiedy się pojawi.

  • Opis
  • Komentarze
  • Zapytaj o produkt
  • Poleć znajomemu

Opis

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, suszone morele* (8 %), naturalny aromat morelowy. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów MLEKA (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Z ½ litra zimnego MLEKA odlać 350 ml.
2. Dodać 2 łyżki cukru (ok. 40 g) i pozostawić do zagotowania.
3. Do pozostałego MLEKA (150 ml) wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
4. Do gotującego się MLEKA wlać rozrobiony z mlekiem budyń, ciągle mieszając jeszcze przez chwilę do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu sypkiego
Wartość energetyczna - 1480 kJ/349 kcal
Tłuszcz - <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - <0,1 g
Węglowodany - 86 g
w tym cukry - 5,9 g
Białko - <0,5 g
Sól - 0,02 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

KRAJ PRODUCENTA: Czechy

 

Zapytaj o produkt

Komentarze

Poleć znajomemu

Nasi klienci kupili także