Wybierz: PL DE
Jesteś tutaj: Ryże, kasze, strączki FASOLA MUNG BIO 400G- BIOEDEN

FASOLA MUNG BIO 400G- BIOEDEN

Przepraszamy, ale ten produkt jest teraz niedostępny. Skontaktuj się z nami i zapytaj, kiedy się pojawi.

  • Opis
  • Komentarze
  • Zapytaj o produkt
  • Poleć znajomemu

Opis

Skład: FASOLA MUNG BIO 

Fasolka Mung, małe ziarenka fasoli, rośliny z rodziny bobowatych. Smaczna Egzotyczna i do tego bardzo zdrowa fasolka, Świetnie nadaje się do przygotowania z niej dań kuchni azjatyckiej, ale również można ja wykorzystać jako dodatek do sałatek, czy polskich mięs. 

Fasolkę mung gotujemy całkiem podobnie jak jej większych europejskich braci z tym iż uda nam się to zrobić nieco szybciej, ponieważ fasolka mung jest niewielkich rozmiarów. Przed gotowaniem należy fasolkę namaczać przez 6-8 godzin, można namaczać ją krócej ale należy zalać ją wrzątkiem wówczas czas parzenia - namaczania możemy skrócić do 4 godzin. 

Fasolkę gotujemy od 30 - 45 minut - najpierw należy gotować ją na wysokim wrzeniu przez około 10 minut zbierając tworzącą się na powierzchni pianę. Następnie należy zmniejszyć płomień pod garnkiem i gotować do momentu aż fasolka będzie miękka.  

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: Wartość energetyczna: 1146kJ/274kcal TŁUSZCZE: Tłuszcze: 1,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,27g WĘGLOWODANY: Węglowodany: 41,5g w tym cukry 1,4g BIAŁKO: Białko: 23,1g SÓL: Sól: 0,023g BŁONNIK: Błonnik: 17,3g

Zapytaj o produkt

Komentarze

Poleć znajomemu

Nasi klienci kupili także