FASOLA MUNG BIO 400G- BIOEDEN
Przepraszamy, ale ten produkt jest teraz niedostępny. Skontaktuj się z nami i zapytaj, kiedy się pojawi.
- Opis
- Komentarze
- Zapytaj o produkt
- Poleć znajomemu
Opis
Skład: FASOLA MUNG BIO
Fasolka Mung, małe ziarenka fasoli, rośliny z rodziny bobowatych. Smaczna Egzotyczna i do tego bardzo zdrowa fasolka, Świetnie nadaje się do przygotowania z niej dań kuchni azjatyckiej, ale również można ja wykorzystać jako dodatek do sałatek, czy polskich mięs.
Fasolkę mung gotujemy całkiem podobnie jak jej większych europejskich braci z tym iż uda nam się to zrobić nieco szybciej, ponieważ fasolka mung jest niewielkich rozmiarów. Przed gotowaniem należy fasolkę namaczać przez 6-8 godzin, można namaczać ją krócej ale należy zalać ją wrzątkiem wówczas czas parzenia - namaczania możemy skrócić do 4 godzin.
Fasolkę gotujemy od 30 - 45 minut - najpierw należy gotować ją na wysokim wrzeniu przez około 10 minut zbierając tworzącą się na powierzchni pianę. Następnie należy zmniejszyć płomień pod garnkiem i gotować do momentu aż fasolka będzie miękka.
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA NA 100g: Wartość energetyczna: 1146kJ/274kcal TŁUSZCZE: Tłuszcze: 1,2g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,27g WĘGLOWODANY: Węglowodany: 41,5g w tym cukry 1,4g BIAŁKO: Białko: 23,1g SÓL: Sól: 0,023g BŁONNIK: Błonnik: 17,3g