Wybierz: PL DE
Jesteś tutaj: BEZ GLUTENU BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g – AMYLON

BUDYŃ RYŻOWY Z JABŁKIEM I CYNAMONEM (BEZGLUTENOWY) BIO 40 g – AMYLON

Przepraszamy, ale ten produkt jest teraz niedostępny. Skontaktuj się z nami i zapytaj, kiedy się pojawi.

  • Opis
  • Komentarze
  • Zapytaj o produkt
  • Poleć znajomemu

Opis

SKŁADNIKI
skrobia ryżowa*, suszone jabłka* (8%),  mielony cynamon* (3%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1489 kJ / 351 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:  <0,1 g
Węglowodany: 85 g
w tym cukry:  1,7 g
Białko: 0,8 g
Sól: 0,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed światłem.

Zapytaj o produkt

Komentarze

Poleć znajomemu

Nasi klienci kupili także