BUDYŃ MIGDAŁOWY BIO 46G - ARCHE
Przepraszamy, ale ten produkt jest teraz niedostępny. Skontaktuj się z nami i zapytaj, kiedy się pojawi.
- Opis
- Komentarze
- Zapytaj o produkt
- Poleć znajomemu
Opis
Budyń migdałowy BIO 46g - ARCHE
Ulubiony deser wielu dzieci (i dorosłych) z dodatkiem organicznego kakao. Budyń nie zawiera glutenu i jest wegański.
Składniki: skrobia kukurydziana*, posiekane migdały* (12%), naturalny ekstrakt z migdałów, sól morska
* = składniki z upraw ekologicznych
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1568kJ/371kcal
- Tłuszcz: 6,6g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6g - Węglowodany: 75,3g
w tym cukry: < 0,1g - Białko: 0,3g
- Sól: 0,5g
Sposób przygotowania: Opakowanie jest przeznaczone na 500 ml mleka: z 0,5 l zimnego mleka odlać ćwierć szklanki, wsypać do niej zawartość torebki i dwie łyżki cukru, dobrze wymieszać. Resztę mleka zagotować dodając łyżeczkę masła. Do gotującego mleka wlać rozdrobniony proszek, mieszając gotować przez chwilę. Do wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy budyń i pozostawić do wystygnięcia.