AGARANTA (ŚRODEK ŻELUJĄCY) BEZGLUTENOWA BIO 18G - BIO VEGAN.
Przepraszamy, ale ten produkt jest teraz niedostępny. Skontaktuj się z nami i zapytaj, kiedy się pojawi.
- Opis
- Komentarze
- Zapytaj o produkt
- Poleć znajomemu
Opis
SKŁADNIKI
agar agar* - substancja żelująca, maranta w proszku*, winiany potasu - regulator kwasowości (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Środek żelujący do żywności. Opakowanie zawiera 3 sugerowane porcje produktu po 6 g.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Wymieszaj 6 g (1 łyżka) agaranty w 100 ml zimnej wody do uzyskania gładkiej masy, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 2 minuty cały czas mieszając. Dla zimnych produktów: wymieszaj 6 g (1 łyżka) agaranty w 100 ml zimnej wody, doprowadź do wrzenia i gotuj 1 minutę ciągle mieszając. Ostudź i stopniowo dodawaj zimne składniki. Nie zmieniaj kolejności. Optymalną konsystencję żelową uzyskuje się po 3 godzinach przechowywania w lodówce.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1017 kJ / 245 kcal;
Tłuszcz: < 0,5 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 33 g;
w tym cukry: < 0,5 g;
Błonnik: 50 g
Białko: < 0,5 g;
Sól: 0,34 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu