Wybierz: PL DE
Jesteś tutaj: Oleje, tłuszcze roślinne, octy OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - BIO FOOD

OLEJ RZEPAKOWY DO SMAŻENIA BEZGLUTENOWY BIO 500 ml - BIO FOOD

Przepraszamy, ale ten produkt jest teraz niedostępny. Skontaktuj się z nami i zapytaj, kiedy się pojawi.

  • Opis
  • Komentarze
  • Zapytaj o produkt
  • Poleć znajomemu

Opis

SKŁADNIKI
olej rzepakowy* (100 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Ten uniwersalny olej idealnie nadaje się do smażenia, pieczenia i smażenia w głębokim tłuszczu. Uzyskiwany jest ze specjalnych, mocno oleistych odmian słonecznika i wyróżnia się wyjątkową odpornością na wysokie temperatury – aż do 210°C. Dzięki procesowi odwadniania (dezodoryzacji) bezpośrednio po tłoczeniu olej ma neutralny smak i zapach. Dzięki temu doskonale podkreśla aromaty potraw – można na przykład zastąpić nim MASŁO w kruchych wypiekach i ciastach. Co więcej, produkt nadaje się do szybkiego obsmażania i smażenia w głębokim tłuszczu mięs, RYB, tofu, burgerów warzywnych oraz ziemniaków. Olej wymieniać maksymalnie po 10 użyciach.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3760 kJ / 900 kcal
Tłuszcz: 100 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 8,0 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g

UWAGA
Przed spożyciem wstrząsnąć. Występujący osad tworzą naturalne składniki.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4 stopni Celsjusza.

 

 

KRAJ PRODUCENTA: Polska

 

Zapytaj o produkt

Komentarze

Poleć znajomemu

Nasi klienci kupili także